MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ
ANASAYFA ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK KAMPÜSTE YAŞAM ÖĞRENCİ KÜTÜPHANE TANITIM TÖRENLER MSÜ'YE NASIL GİRİLİR


       Genel Bilgi

      Milli Savunma Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; Harp Akademileri Komutanlığı bünyesinde, “Kütüphane ve Müze Müdürlüğü” olarak 1975 yılından itibaren mevcut binasında kapalı depo usulü ile hizmet vermeye başlamıştır. 

      1989 yılında Multimedya Bölümü kurulmuş, 1990 yılında katalog bilgileri kütüphane programına aktarılarak otomasyona geçilmiş, 1991 yılında mikrofilm sistemi oluşturulmuştur. 

      1995 yılında internet üzerinden araştırma yapma imkânı sağlanmış, 1997 yılında kütüphane otomasyon programına geçilmiştir.

      2001 yılında “Elektronik Kütüphane” sistemi oluşturularak eğitim ve öğretim desteklemeye devam edilmiştir. 2003 yılında “Kütüphane ve Müze Müdürlüğü” olan kütüphane ismi “Bilgi Merkezi” olarak değiştirilmiştir. 2014 yılında RFID sistemi kullanılmaya başlanmıştır

      2016 yılında Milli Savunma Üniversitesinin kurulmasıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Enstitüler, Harp Okulları ve Meslek Yüksekokulları bir çatı altında birleştirilmiştir. Bu bağlamda “Bilgi Merkezi” Milli Savunma Üniversitesinin “Merkez Kütüphane”si olarak hizmet vermeye başlamıştır.

      Merkez Kütüphane; 7 Mart 2022 tarihinde Rektörlük yerleşkesindeki yeni binasına taşınmıştır. Merkez Kütüphane, Milli Savunma Üniversitesi’nin eğitim-öğretimini, 22.000 m2 ‘lik binası, 500 kişilik oturma kapasitesi, 255.000 adet kitap, CD, DVD, Video Kaset, 675.000 adet harita koleksiyonu ile destekleyerek, akademik araştırma ihtiyacını karşılamaktadır.

      Üniversite bünyesinde Merkez Kütüphane’nin yanı sıra 12 adet birim kütüphanesi bulunmaktadır.

      Okuyucuların dijital bilgi ihtiyacı; ULAKBİM üzerinden abone olunan elektronik yayınların yanı sıra her yıl sayısı arttırılan e-kitap ve e-süreli yayın abonelikleri ile gerçekleştirmektedir.

      Merkez Kütüphane, Milli Savunma Üniversitesi tarafından oluşturulan Elektronik Kütüphane’nin yanı sıra, geleneksel kütüphane ve veri tabanı hizmetleri ile de kullanıcıların bilgi ihtiyacı karşılanmaktadır.